banner



Het rommelt in de VVD, Overijssels Statenlid stapt op

Nieuws

Politieke stoelendans kost coalitie Overijssel meerderheid; oud-VVD Statenlid terug als eenmansfractie

Gert Brommer als eenmansfractie terug in de Provinciale Staten

Gert Brommer als eenmansfractie terug in de Provinciale Staten © Archieffoto RTV Oost

Hij vertrok twee jaar geleden als Statenlid en zegde zijn lidmaatschap van de VVD op, maar volgende week komt hij weer terug in de Provinciale Staten. Oud-VVD'er Gert Brommer maakt zijn rentree in het provinciehuis, niet voor de VVD maar als Chapeau Brommer, een eenmansfractie. Hoe dat kan? Het is het gevolg van spelregels over wie wie mag opvolgen na 'tussentijdse wissels' van politici. In dit geval een wissel met consequenties, desire met de terugkomst van Brommer is de coalitie (CDA, VVD, PvdA, CU en SGP) in Overijssel op papier haar meerderheid in PS kwijt.

De politieke stoelendans begon eerder deze maand met het vertrek van VVD Statenlid Regien Courtz. Zij werd geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de VVD in Zwolle. De lege zetel die ze in de Statenzaal achterliet zou naar de eerstvolgende op de kieslijst gaan en dat is gedeputeerde Monique van Haaf. Maar die is dus al gedeputeerde. De eerst daaropvolgende op de kieslijst is Gert Brommer uit Tuk, inmiddels niet meer van de VVD.

xv fracties

Nu de zetel geen VVD-zetel meer is, heeft de coalitie nog maar 23 van de 47 zetels in de Provinciale Staten over, cyberspace geen minderheid dus. En door de wijziging telt Provinciale Staten in Overijssel tot aan de verkiezingen in maart volgend jaar maar liefst vijftien fracties. Tenminste, als er tot die tijd geen afsplitsingen (bij)komen...

Stikstofbeleid

Brommer stapte destijds uit de provinciale politiek en uit de VVD, omdat hij het niet eens was met het stikstofbeleid. En dat is hij nog steeds niet, zo gaf hij aan op radio Oost: "Ik wil meer kritische vragen gaan stellen, want wat heeft de provincie gedaan na de uitspraak? (uitspraken 29 mei 2019 van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof, blood-red.)." Brommer wil zicht difficult gaan maken voor de controlerende taak van de Staten en hij wil daarbij iets gaan rechtzetten: "Ik mis het geluid van het platteland in de politiek." Hij vindt dat de stikstofregels zijn doorgeschoten ten nadele van de boeren en de bewoners op het platteland.

Vooruitgeschoven post BBB?

Brommer is nadat hij zijn lidmaatschap van de VVD opzegde lid geworden van de BoerBurgerBeweging (BBB), maar hij benadrukt dat hij tot maart "het geluid van Lid Brommer" laat horen. Of hij dan ná de verkiezingen in maart dan voor de BBB in de Staten wil zitten? Brommer zegt er nu niet mee bezig te zijn, dat ziet hij dan wel weer. Tot maart wil de politicus uit Tuk "vanaf de zijlijn ruimte vragen voor zijn standpunten." Want dice ruimte kreeg hij naar zijn idee eerder niet in de coalitie en in de VVD-fractie.

Ik voelde me een roepende in de woestijn
Gert Brommer over zijn eerdere Statenlidmaatschap voor de VVD

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.

Laatste nieuws

Source: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2105334/politieke-stoelendans-kost-coalitie-overijssel-meerderheid-oud-vvd-statenlid-terug-als-eenmansfractie

Posted by: brownleehatterouble.blogspot.com

0 Response to "Het rommelt in de VVD, Overijssels Statenlid stapt op"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel